Haberler
Başkanımız Ziraat Odası Başkanlığına aday oldu.
Dernek Başkanımız Temel Ali UZUN; bu gün Rize Zıraat Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
08 Ocak 2015 Perşembe
Rize Ziraat odası Başkanlığına aday olan Dernek Başkanımız Temel Ali UZUN; bu gün düzenlemiş olduğu basın toplantısında, yazılı bir açıklama yaprak adaylık sürecini değerlendirdi:
 
"08 Şubat 2015 tarihinde yapılacak olan Rize Ziraat Odamız seçimleri ve adaylığım süreci ile ilgili hususları sizin aracılığınız la kamuoyu ile paylaşmak istiyorum..
Bu vesile ile Müstahsillerimi, Rizeli hemşerilerimi ve sizleri Saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.
 
   Bugün gelişmiş ülkelerin ulaştıkları sosyal ve ekonomik refahın temelinde, tarımdaki gelişme yatmaktadır. Tarım, zenginlik üreten bir sektör olarak ülkelerin sanayileşmesinde büyük rol oynamıştır.Tarım sektörünün gelişmesinde üretici teşkilatlarının payı büyüktür.    Üretimden pazarlamaya kadar örgütlü olarak hareket eden üreticiler, gerek kendileri ve gerekse ülkeleri için yararlar sağlamışlardır. Güçlü üretici teşkilatları sayesinde, tarım-sanayi entegrasyonunu başarı ile kurulabilir. Kurulanan bu pazarlama yapısı ile pazardan daha fazla pay almışlar, ürettikleri ürünlerden daha fazla gelir elde etme imkânına kavuşmuşlardır.
   Üretici teşkilatları, üreticinin refahının artmasına hizmet ettiği gibi demokrasinin de sigortasıdır. Özetle, üreticilerin odalarına sahip çıkmaları ve teşkilatlarını desteklemeleri, kendilerinin olduğu kadar ülkenin geleceğinin de en büyük güvencesi olacaktır.
   Odamız seçimleri her ne kadar 160 delege ile yapılıyor ise de Ziraat odası Aslında Rize nın en Büyük Sivil Toplum Örgütüdür, Üretici teşkilatıdır. Adına Çay Cüzdanı olan herkes Ziraat odasına kayıtlıdır. Bu açıdan bakıldığında İlimiz genelinde 70 000 Rize merkezde ise 40 000 e yakın üyesi olan devasa bir teşkilattır Ziraat Odası.
   Bir başka açıdan bakıldığında, her 3 kişiden birimizin, üyesi olduğu bir teşkilattır ziraat odası.Yıllık 2 milyar doları bulan çay piyasası ile İlimiz ekonomisinin % 80 ini kapsayan, çayın ilk halkasını ve ana unsurunu oluşturan Hammaddenin yanı yaş çayın temin edildiği üreticilerin oluşturduğu bir teşkilattır ziraat odası.Yıllık ortalama Geliri Bir Milyon TL olan bir kurumdur ziraat odası. Böyle bir teşkilatı yönetmek idare etmek vizyon birikim ve donamını gerektirir.
   50 Yıldır Rize de yaşayan, ilimiz Siyası ekonomik, sosyal ve kültürel olaylarının yaşandığı Birçok sivil toplum örgütü içinde yer alan, fiili olarak çay zira ati ile uğraşan müstahsil ve ziraat oda üyesi bir kardeşiniz olarak, Gerek delege seçimleri sürecinde, gerekse delege seçimlerinden sonra, adaylığını ifade eden, halen mevcut yönetimde bulunan bazı arkadaşlar, ki bunlar, ilimizin değişik bölgelerinde yaşayan kişiler olup, parçalı bu aday yapısının ilimize, odamıza ve müstahsilimize bir şey kazandırmayacağını, böyle gelmiş böyle gidecek anlayışının sona ermesi adına, ortak bir aday etrafında birleş ilmesi gerekliliği kanaatinin hakim olması sonucu şahsim yönünde bir teveccüh oluşmuştur.
   Şahsıma gösterilen bu teveccühe, gerekli gördüğüm her platformdaki kişi kurum ve kuruluşlar nezdinde yaptığım görüşmeler sonucunda benimde bir sorumluluk üstlenmek gerektiği kanaatine vardım. Bu itibarla yapılacak Rize Ziraat Odası seçimlerine aday olduğumu sizlerin aracılığı Kamuoyuna ve saygıdeğer delegelere duyurmak istiyorum. Bu vesile ile seçim sürecinin ve seçimin şimdiden Müstahsilimize odamıza ve ilimize hayırlı olmasını diler,
Saygılarımı sunarım.
 
Bu haber ulusal ve yöresel bir çok basın kuruluşunda haber oldu. Aşağıdaki linkler bunlardan bazılarıdır:
 
http://www.haberci53.com/rize/temel-ali-uzun-ziraat-odasi-baskanligina-aday-oldu-h17256.html
 
http://www.olay53.com/haber/ziraat-odasina-yeni-aday-183293.htm
 
http://www.ajansrize.net/2015/01/ziraat-odasina-egitimli-aday/
 
http://www.rizeninsesi.net/2015/01/08/rize-ziraat-odasi-baskanligina-aday-oldu/
 
http://www.milliyet.com.tr/uyuyan-devi-uyandirmak-icin-aday-oldugunu-rize-yerelhaber-561509/
 
http://www.haberler.com/uyuyan-devi-uyandirmak-icin-aday-oldugunu-acikladi-6847747-haberi/
 
http://xn--samsunseim-v6a.com/uyuyan-devi-uyandirmak-icin-aday-oldugunu-acikladi/
 
http://www.rizedeyiz.com/Haber/Temel-Ali-Uzun-Ziraat-Oda-Baskanligina-Aday-81808.html
 
 

 

GÜNCEL HABERLER
 
Üye Girişi
Email :
Şifre :
Üye Ol Şifremi Unuttum Giriş Yap
 
Kameralar
 
Köşe Yazıları
Temel Ali UZUN
Üretici kesintileri.
Yazarın tüm yazıları için tıklayın
Ramazan AKARSU
HAFTALIK EKONOMİK BÜLTEN-6
Yazarın tüm yazıları için tıklayın
Ramazan AKARSU
HAFTALIK EKONOMİK BÜLTEN-5
Yazarın tüm yazıları için tıklayın
Ramazan AKARSU
HAFTALIK EKONOMİK BÜLTEN-4
Yazarın tüm yazıları için tıklayın
Ramazan AKARSU
HAFTALIK EKONOMİK BÜLTEN - 3
Yazarın tüm yazıları için tıklayın
Tüm Yazılar için tıklayın
 

©x
Anketler
Sitemizi Beğendiniz mi?
İyi
Normal
Kötü
 
Rize'de 5 Günlük Hava Tahmini